BIFF 2008

Maria Larssons evige øyeblikk

2008 • 2t 11m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Maria Larssons Eviga ögonblick
Regi
Jan Troell
Når Maria Larsson vinner et kamera i et lotteri blir arbeiderklasselivet hennes snudd på hodet

Når den fattige arbeiderkvinnen Maria Larsson vinner et fotografiapparat i et lotteri, er hennes første innskytelse å selge det for å kjøpe mat og klær til sin mann og sine barn. Hun har knapt sett et kamera før og har ingen idé om hvordan det brukes. Men takket være den lokale fotografmesteren, Sebastian "Piff Paff Puff" Pettersson, blir hun innviet i fotokunsten. Sakte, men sikkert begynner fotografiapparatet å endre Marias syn på verden og seg selv.

MARIA LARSSONS EVIGE ØYEBLIKK skildrer de mange store endringene som preget det svenske samfunnet på begynnelsen av 1900-tallet. Som med UTVANDRERNE (1971) og NYBYGGERNE (1972) bruker Troell her en liten gruppe mennesker for å skildre store samfunnsmessige omveltninger og impulser. Men analogiene står aldri i veien for det menneskelige dramaet; MARIA LARSSONS EVIGE ØYEBLIKK er en varm, engasjerende og velspilt film som viser oss at det alltid finnes nye måter å se verden på.

Regi

Sammen med navn som Ingmar Bergman, Bo Widerberg og Roy Andersson tilhører Jan Troell (f. 1931) det ypperste sjiktet av moderne svenske filmskapere. Hans regissørkarriere strekker seg så langt tilbake som 1965 og i hans filmografi finner vi filmer som HER HAR DU DITT LIV (1966), OLE DOLE DOFF (1968), UTVANDRERNE (1971), NYBYGGERNE (1972) og HAMSUN (1996). MARIA LARSSONS EVIGE ØYEBLIKK er hans første spillefilm på fem år. Han gjestet BIFF med dokumentarfilmen NÄRVARANDE i 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}