BIFF 2019

Marianne & Leonard: Words of Love

1t 41m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Marianne & Leonard: Words of Love
Språk
engelsk/norsk
Undertekster
norsk
Regi
Nick Broomfield
Om muser og menn

Forholdet mellom Leonard Cohen og Marianne Ihlen er en av musikkhistoriens mest myteomspunne kjærlighetshistorier. MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE er en film om hvordan den canadiske poeten og hans norske flamme møttes på den greske øya Hydra, og om et kort samliv som inspirerte Cohen til å skrive en av sine mest kjente låter «So Long, Marianne». Denne versjonen av forholdet mellom de to er verdenskjent, men i Nick Broomfields dokumentar får vi se en virkelighet som både er mer kompleks og mindre romantisk enn den berømte kjærlighetsvisen.

Broomfield er en av Storbritannias mest erfarne dokumentarfilmskapere og var sist å se på norske kinoer med den kritikerroste Whitney Houston-biografien WHITNEY: CAN I BE ME?. MARIANNE & LEONARD er en personlig film for regissøren, som selv hadde et forhold til Ihlen rundt denne tiden. Ved hjelp av stemningsfulle arkivopptak og åpenhjertige intervjuer med Cohen selv og Ihlens nærmeste, har han laget en film som tilbyr flere oppklarende perspektiver på det berømte kjærlighetsforholdet.

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

Regi

Nick Broomfield (Storbritannia) Filmer i utvalg: WHITNEY: CAN I BE ME (2017), BATTLE FOR HADITHA (2007), GHOSTS (2006), BIGGIE AND TUPAC (2002), KURT & COURTNEY (1998), SOLDIER GIRLS (1981)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}