BIFF 2012

Marina Abramovic: The Artist is Present

2012 • 1t 46m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Marina Abramovic: The Artist is Present
Regi
Matthew Akers
Å stirre noen i senk og andre performance-kunster.

Den serbiske kunstneren Marina Abramović omtales ofte som ”performancekunstens bestemor”, på grunn av sin sentrale rolle for å utvide både publikums- og kunstverdenens syn på hva en performance kan og bør være. Siden 70-tallet har Abramović arbeidet med prosjekter hvor det å utfordre sine egne fysiske og psykologiske grenser har stått sentralt. Samtidig går interaksjonen mellom publikum og verk som en rød tråd gjennom kunstnerskapet hennes.

MARINA ABRAMOVIĆ – THE ARTIST IS PRESENT er et fengslende portrett av denne egenrådige kunstneren, sett i lys av den retrospektive soloutstillingen The Artist is Present på The Museum of Modern Art i New York i 2010. Utstillingen var bygget rundt en performanceinstallasjon ved samme navn, hvor Abramović satt urørlig ved et bord i 736 timer og 30 minutter. I denne dokumentarfilmen blir vi med bak kulissene i arbeidet med utstillingen og – som en videreføring av dette – Abramovićs liv og karriere.

Regi

MATTHEW AKERS har regissert og produsert en rekke prisvinnende og kritikerroste dokumentarer og dokumentarserier. Blant annet var han filmfotograf på dokumentaren LEMON (2011), og produsent av TV- serien CARRIER (2008). Tidligere har han regissert dokumentarserien NIMROD NATION (2007), og er nå aktuell med dokumentaren om den legendariske performancekunstneren Marina Abramovi´c.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}