BIFF 2008

Marionettens oppdagelser

2008 • 1t 13m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Marionettens oppdagelser
Regi
Bjarte Mørner Tveit
Bjarte fikk en gave av sin bestefar: haugevis av 8 mm-film fra et spennende liv på "de syv hav"

Det er fint å få presanger. Spesielt når det kommer en overraskende gave fra en person en ikke kjenner så godt, en gave som vitner om at den andre har tenkt seg godt om før utvelgelsen og overrekkelsen. Men noen presanger er mer krevende enn andre.

Det har alltid vært avstand mellom Bjarte Mørner Tveit og hans bestefar, den sterke patriarken Alf Mørner. Dette skal endre seg når Alf gir sitt barnebarn en gave: kasse på kasse med gamle 8mm filmruller fra Alfs liv til sjøs, filmruller som forteller historier som til nå har vært skjult. Men med gaven følger forpliktelser, og Bjarte styres ut på en krevende reise.

MARIONETTENS OPPDAGELSER er en poetisk og unik dokumentarfilm. Den veksler mellom filosofering om evige temaer og jordnære, konkrete historier og hendelser. Filmen lar Alf Mørner lede oss på en melankolsk, morsom og uforutsigbar reise gjennom livet, døden, havet og evigheten. Intet mindre.

 

Regi

Bjarte Mørner Tveit (f. Bergen, 1978) har sin utdannelse fra London Institute og universitetene i Bergen og Trondheim. Han har dessuten høstet erfaring fra en rekke av Piraya Films dokumentarfilmer. Produsentdebuten kom i 2005 med den Amanda-nominerte dokumentaren SVINDLEREN. I Piraya Film har Tveit fungert som executive/associate producer på selskapets storsatsinger de siste årene, med filmer som ON A TIGHTROPE (2007), BELARUSIAN WALTZ (2007) og YODOK STORIES (2008). Han har tidligere regissert kort- og kunstfilm. MARIONETTENS OPPDAGELSER er Bjarte Mørner Tveits debutfilm som dokumentarfilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}