2004 • 1t 37m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mars
Regi
Anna Melikian
Magisk-realistisk romanse ispedd slavisk melankoli og russisk tragedie

Den Moskva-baserte bokseren Boris har fått nok av sitt gamle liv og setter seg på toget. Han hopper av et sted på Krim-halvøya og havner i byen Mars, tidligere Marx. Denne surrealistiske byen ble hardt rammet av kommunismens fall, så hardt at den eneste gangbare valutaen er stappede bamser fra den lokal leketøysfabrikken. Boris planlegger å være der bare noen dager, men byens hovedsakelig kvinnelige innbyggere klarer å overtale ham til å bli lenger. Etter en del flyktige bekjentskaper med ytterst eksentriske kvinneskikkelser, deriblant én som har seksuelle fantasier om Vladimir Putin, møter han byens bibliotekar Greta, som han forelsker seg i.

Magisk realisme er den eneste gangbare etiketten det går an å sette på denne filmen. Stilistisk beveger MARS seg i nærhet av Jeunets univers slik vi kjenner det fra filmer som DEN FABELAKTIGE AMELIE FRA MONTMARTRE og DE FORTAPTE BARNS BY. Regissør Melikian er likevel ikke redd for å trekke med seg den slaviske melankolien – og sper også på med litt russisk tragedie.

Regi

Anna Melikian er til nå bare kreditert med to filmer. I 2001 vant kortfilmen POSTE RESTANTE (2000) både juryens spesialpris ved kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand og City of Melbourne Award ved filmfestivalen i Melbourne. I 2002 fulgte hun opp med en ny kortfilm, CONTRABASS. MARS er hennes første spillefilm, og hun har også skrevet manuset til filmen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}