BIFF 2011

Martha Marcy May Marlene

2011 • 1t 42m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Martha Marcy May Marlene
Språk
Engelsk
Regi
Sean Durkin
Manus
Sean Durkin
Foto
Jody Lee Lipes
Produsent
Ted Hope, Antonio Campos, Patrick Cunningham, Chris Maybach, Josh Mond
Én kvinne – tre personer

Tidlig en morgen ringer Martha til søsteren sin fra en telefonkiosk. Hun har rømt fra gården i fjellene hvor hun i to år har levd under navnet Marcy May i et kultlignende kollektiv. Søsteren oppfatter at Martha har forandret seg – hun er rolig på utsiden, men preget av en konstant engstelse, og har fått et i overkant komfortabelt forhold til nakenhet. Gjennom en sømløs flyt mellom fortid og nåtid avdekkes Marthas gåtefulle historie, idet hun prøver å få orden på tankene og seg selv.

Sean Durkins kritikerroste debutfilm var en av årets store overraskelser på Sundance-festivalen. Elizabeth Olsen – lillesøsteren til tvillingene – forbløffer med sitt subtile spill, og klarer å få frem uroligheten i Marthas psyke. Filmen er behersket og tilbakeholden, forsterket av et mykt og nydelig foto, men samtidig preges man som tilskuer av en intens og eskalerende uro som henger fast i en lenge etter at man forlatt kinosalen.

Regi

Sean Durkins kortfilm MARY LAST SEEN, fikk en varm velkomst etter premieren under Sundance Film Festival i 2010. Dette resulterte i at den ble tildelt Prix SFR under den Internasjonale Filmfestivalen i Cannes samme år. MARTHA MARCY MAY MARLENE er Durkins første spillefilm. Selv var han student ved Tisch School of the Arts i New York og medstifter av Borderline Films.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}