BIFF 2006

MATTHEW BARNEY: NO RESTRAINT

2006 • 1t 12m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Matthew Barney: No Restraint
Regi
Alison Chernick
Hvordan lager man en film ut av 20 tonn vaselin, bryllupsritualer og et japansk hvalfangstskip?

Regissør Alison Chernick har fulgt den moderne kunsts wonderboy Matthew Barney gjennom produksjonen av hans siste store kunstfilm, DRAWING RESTRAINT 9. Sammen med intervjuer av museumskuratorer, familie, konen hans Bjørk og Barney selv, gir hun oss et bredt og nyansert bilde av en av verdens mest prominente nålevende kunstnere. Filmen gir verdifull støtte til dem som står undrende igjen etter å ha sett DRAWING RESTRAINT 9, da Barney forklarer med egne ord hva han har tenkt om det som utfolder seg på skjermen. Vi får også høre om hans fascinasjon for vaselin, hvordan hans fortid i amerikansk fotball preger hans utøvelse av kunsten, og konen Bjørks tanker om Barneys prosjekter. Inkludert er også flere sjeldne opptak og klipp fra hans første installasjoner og videokunst.

MATTHEW BARNEY: NO RESTRAINT har turnert på en rekke festivaler verden over, og uansett om du har kjennskap til Barney fra før, gir den et oversiktlig bilde av mannen NY Times’ Michael Kimmelman har døpt ”the most influential American artist of his generation”.

Regi

Alison Chernick er en uavhengig regissør/manusforfatter fra New York, som begynte sin karriere som tv-produsent. Med en bakgrunn innenfor moderne kunst begynte hun å produsere kunstnerportretter for flere tv-selskaper. I 2003 regisserte og produserte hun en dokumentar om kunstneren Jeff Koons kalt THE JEFF KOONS SHOW, som hun så fulgte opp med MATTHEW BARNEY: NO RESTRAINT. Hun jobber nå på et spillefilmprosjekt, så vel som flere kortfilmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}