BIFF 2006

MAXED OUT

2006 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Maxed Out
Regi
James D. Scurlock
"Debt is still not polite cocktail conversation. It's the last taboo, really." –Debtors Anonymous

Denne filmen får deg til å måpe over realitetene i vår gjeldstunge hverdag. Den beretter om de dypeste tragedier for enkeltmennesker og stiller samtidig ansvarlige institusjoner og kyniske forretningsmenn til veggs.

De beste kundene er blakke og forsvarsløse. Det er disse som kalles "preferred customers". Før var uttrykket lånehai et skjellsord – i dag kaster finansinstitusjonene penger etter deg og gjør deg til et lett bytte om du biter på kroken. MAXED OUT avslører den moderne gjeldsinstitusjonen i all sin absurditet og selvmotsigelse. Ikke minst etterforsker MAXED OUT finanselitens innflytelse på presidenten og kongressen i USA. Som største bidragsyter til presidentens valgkampanje, kan man øve stor innflytelse på lovverket og sågar få fjernet en av de eldste føderale rettigheter, nemlig konkursretten. Slik forsvinner tradisjonelle beskyttelsesmekanismer: De rike blir rikere og de fattige blir fattigere, eller eventuelt tar sitt liv. Dette er en viktig film du bør hake av på timeplanen.

Regi

James D. Scurlock har studert økonomi og har ingen formell filmutdannelse. Han har vært frilansjournalist for en rekke aviser og magasiner. MAXED OUT er hans andre dokumentarlangfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}