BIFF 2016

Maya Angelou and Still I Rise

2016 • 1t 54m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Maya Angelou and Still I Rise
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Bob Hercules, Rita Coburn Whack
Foto
Keith Walker
Produsent
Jay Alix
Et amerikansk borgerrettighetsikon og et varmende bekjentskap

For nordmenn flest er Maya Angelou (1928–2014) kanskje best kjent som Oprah Winfreys favorittforfatter, men den amerikanske poeten, selvbiografiforfatteren, borgerrettighetsaktivisten, skuespilleren og regissøren var langt mer enn som så. Med tanke på det usedvanlig innholdsrike livet hun levde, er det nærmest uforståelig at hun ikke har vært tema for en dokumentarfilm før nå.

I løpet av sine 86 år på jorden arbeidet Angelou blant annet som kokk, journalist, danser, sanger, trikkekonduktør og universitetsprofessor – selv fullførte hun aldri høyere utdanning – men det var som forfatter at hun først skapte seg et navn. Hun arbeidet også tett med både Martin Luther King og Malcolm X, og da Bill Clinton ble sverget inn som president i 1992 var det til strofene fra Angelous dikt «On the Pulse of Morning». I MAYA ANGELOU AND STILL I RISE får vi anledning til å stifte nærmere bekjentskap med denne bemerkelsesverdige kvinnen, hvis liv var uløselig flettet sammen med de store sosiale omveltningene i USA på andre halvdel av 1900-tallet.

Regi

Bob Hercules (USA), Rita Coburn Whack (USA) Filmografi: MAYA ANGELOU AND STILL I RISE er deres første dokumentar sammen, og Coburn Whacks debut som regissør. Hercules' filmer i utvalg: PERSEVERANCE: THE STORY OF DR. BILLY TAYLOR (2012), JOFFREY: MAVERICKS OF AMERICAN DANCE (2012), A GOOD MAN (2011).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}