Gibney har de siste årene etablert seg som en av Nord-Amerik..." /> Gibney har de siste årene etablert seg som en av Nord-Amerik..."/> Gibney har de siste årene etablert seg som en av Nord-Amerik...">
BIFF 2013

Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God

2012 • 1t 46m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God
Språk
Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Alex Gibney
Manus
Alex Gibney
Produsent
Alex Gibney
La de små barn komme til meg

Uansett hva man måtte mene om faderen, sønnen og den hellige ånd, lar det seg vanskelig benekte at Den katolske kirke er medskyldig i flere seksuelle overgrep enn hva man strengt tatt burde kunne forvente av en organisasjon som har Den gyldne regel som en av sine kjerneverdier. I MEA MAXIMA CULPA tar den prisbelønte dokumentarfilmskaperen Alex Gibney tak i en av de mange sakene om katolske presters seksuelle overgrep mot barn som har nådd offentligheten i de senere år. Det dreier seg om Lawrence Murphy-saken, hvor en prest ved samme navn misbrukte mer enn 200 døve barn på en skole i Milwaukee. Filmen forteller historien om hvordan fire av disse nå voksne mennene konfronterer presten og kirken med hans ugjerninger, hvilket i tur avslører Vatikanets høyst problematiske rolle oppi det hele.

Gibney har de siste årene etablert seg som en av Nord-Amerikas fremste dokumentarfilmskapere, og MEA MAXIMA CULPA føyer seg pent inn i filmografien hans ved siden av BIFF-filmene CASINO JACK AND THE UNITED STATES OF MONEY (2010) og CLIENT 9: THE RISE AND FALL OF ELIOT SPITZER (2010).

Regi

ALEX GIBNEY har regissert og produsert en rekke filmer i over 30 år. Han vant i 2007 Oscar for beste dokumentarfilm med filmen TAXI TO THE DARK SIDE (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}