BIFF 2004

Med kamera som trøst, del 2

2004 • 1t 16m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Med kameran som tröst, del 2
Regi
Carl Johan De Geer

I 1980 kom fotoboken "Med kameran som tröst, del 1" av kunstneren og filmskaperen Carl Johan De Geer. I boken skildrer han hverdag, lek, kjærlighet, opprør og kunstnervenner. Som en fortsettelse har han nå laget dokumentarfilmen MED KAMERA SOM TRØST, DEL 2.

Filmen er en dypt personlig beretning der han på mange måter tar et oppgjør med sin fortid. Carl Johan De Geer er ingen hvilken som helst middelklassesvenske; han er av adelig avstamning, og det er ikke bare-bare for en tidligere aktiv venstreradikaler.

De Geer filosoferer underholdende over livet den gang forfedrene hans var unge, Stockholm-syndromet, minner og alderdom. Han søker også å avdekke noe av mystikken rundt en godt skjult hemmelighet slekten har båret på i lang tid. De Geer har en distanse både til seg selv og den verden han lever i. Resultatet blir en fascinerende familiehistorie fortalt på en morsom og fengslende måte.

Regi

Carl Johan De Geer (f. 1938) er i Sverige kjent både som artist, kunstner, forfatter og filmskaper. Han har en fortid som fotograf og som aktiv venstreradikaler. Som forfatter har han blant annet utgitt "Mandrake finns inte mer", "Det bombade ögat" og barneboken "Konstapel Katt kräver kakor”. Av filmer De Geer har regissert kan vi nevne TVÄTTEN (1985), JAG MINNS LENA SVEDBERG (2000), MORMOR, HITLER OCH JAG (2001) og STOCKHOLMSSYNDROMET (2002). MED KAMERAN SOM TRÖST, DEL 2 er en del av en planlagt trilogi. Første del var en fotobok og tredje del skal etter planen være en roman.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}