2007 • 1t 40m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Yo
Regi
Rafa Cortés
Hans tar seg jobb på et boligkompleks på Mallorca, men møter mistenksomhet og avstand fra beboerne

Filmen forteller om tyske Hans som flytter til Mallorca for å jobbe som vaktmester for rike fastboende. Han føler seg "lost" på mer enn en måte da han kommer til den lille byen, hvor han føler at han ikke vinner tillit hos lokalbefolkningen. Ingen synes interessert i å snakke med ham og de få som snakker til ham kan ikke huske hans navn. Det virker temmelig underlig når hans forgjenger også het Hans. Det virker som den forhenværende Hans var en noe mystisk og truende karaktér og at hans skygge henger tungt over landsbyen.

MEG er en fascinerende og foruroligende film. Den sier noe om tilstander og omstendigheter og hvordan andres syn på en kan komme til å definere oss. Vellaget debutfilm som bruker lyset på en begavet måte og selve iscenesettelsen gir filmen et anstrøk av noe truende som gjør oss anspente selv i de rolige partiene. Alex Brandemühl som Hans er eminent i rolletolkningen og har også vært medforfatter for manuset.

Regi

Rafa Cortés er født på Mallorca og studerte film på Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya i Barcelona. Han har arbeidet som assisterende regissør for flere kjente regissører som Ventura Pons og Agusti Villaronga. Han har også laget musikkvideoer, reklamefilmer og kortfilmer. YO er hans debutfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}