BIFF 2005

Melankoliens tre rom

2004 • 1t 46m • Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Melancholian 3 huonetta
Regi
Pirjo Honkasalo
En krigsdokumentar om krigens yngste ofre – barna

MELANKOLIENS TRE ROM følger russiske og tsjetsjenske barn som på ulike måter er preget av krigen i Tsjetsjenia. Det er en poetisk og sofistikert dokumentar delt inn i tre bolker – tre rom som utforsker de følelsesmessige arrene den oppvoksende generasjon på hver side av konflikten sliter med.

I det første rommet møter vi et militærakadem på øyen Kronstadt utenfor St. Petersburg hvor unge russiske gutter trenes opp til å bli soldater. Ved å observere skolens rigide disiplin og hvordan dette påvirker guttenes oppførsel presenteres vi for en overveldende grad av ensomhet blant guttene. I kontrast til akademiet møter vi i filmens annet rom følgene av militærmakten i den utbombede byen Grozny. I et lite barnehjem lever 63 barn som alle mistet foreldrene i krigen. I filmens tredje og siste rom møter vi tsjetsjenske barn i en flyktningleir over grensen til Ingusjetia. I dette rommet snakker barna mer om sine opplevelser, men hovedtemaet i samtalen er alltid om hvor mye de hater russere. MELANKOLIENS TRE ROM er en stille og observerende dokumentar som danner et sammensatt bilde av krigsbarna som på ulike måter sliter med hatet krigen skaper.

Regi

Pirjo Honkasalo ble født i 1947 i Helsingfors. Honkasalo begynte på filmskole da hun var 17, og laget sin første spillefilm 21 år gammel. Hennes største produksjon, det historiske dramaet TULIPÄÄ, ble nominert til gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes i 1980.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}