BIFF 2012

Mellom menn

2012 • 1t 31m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Unter Männern: Schwul in der DDR
Regi
Ringo Rösener & Markus Stein
Homofil under den kalde krigen.

Hvordan var det å leve som homofil i DDR? I MELLOM MENN skildrer seks menn sine individuelle opplevelser. De er forskjellige, men på ett punkt forenes livshistoriene deres - enten de var lærer, pastor eller kunstner; å leve som homofil i DDR var å leve i skjul. Mens å være forvist fra storsamfunnet og dets normalitet for noen var en stor belastning, var det for andre en velsignelse. Én gikk til psykiater for å bli «kurert», andre mimrer med glede om en undergrunn av offentlige toaletter, hemmelighold og stjålne blikk.

Stigmatisering og ekskludering av homofile var ikke noe som særmerket DDR, men normaliteten som de homofile utfordret, var ikke lik i øst og i vest. Homofili i DDR var ikke bare umoralsk, det var også dekadent og anti-kommunistisk. Da de homofile på 80-tallet begynte å organisere seg fulgte det hemmelige politiet etter, og agenter infiltrerte miljøet for å rapportere deres minste bevegelser. MELLOM MENN gir et innblikk i det østtyske samfunnets randsoner, og får på sobert vis fram utenforskapets gleder og sorger.

Regi

RINGO RÖSENER ble født i Anklam i Tyskland i 1983. Han er utdannet ved universitetene i Leipzig og Bologna. AMONG MEN er hans første film.

Tyskeren MARKUS STEIN ble født i 1965. Etter å ha jobbet som kameraassistent studerte han regi ved filmskolen i Lodz. Stein har siden 1986 regissert og skrevet en rekke dokumentarer og fiksjonsfilmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}