BIFF 2020

Memories of Murder

2003 • 2t 11m • Sør-Korea

2 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Sarin ui che-eok
Språk
koreansk
Undertekster
engelsk
Regi
Bong Joon-ho
Manus
Bong Joon-Ho, Shim Sung-bo
Foto
Kim Hyong-koo
Produsent
Cha Seung-jae
En sjelden sjanse til å se en av PARASITT-regissør Bong Joon-hos beste filmer på det store lerretet!

Året er 1986 og stedet er et jorde i Sør-Korea. To kvinner blir funnet voldtatt og drept i en dreneringsgrøft, og politimannen Park blir satt til å lede etterforskningen. Det lokale politiet har imidlertid verken erfaringen, rutinene eller utstyret til å etterforske saken skikkelig, og Park setter sin lit til sin evne til å bedømme skyld ved å stirre mistenkte i øynene. Betjent Seo fra Seoul-politiet er Parks rake motsetning, og de to kommer ikke overens. Men når det fortsetter å dukke opp kvinnelik, blir de nødt til å slå seg sammen for å stoppe den mystiske morderen.

Bong Joon-hos andre spillefilm er basert på den sanne historien om Sør-Koreas første seriemorder, og ble starten på hans internasjonale gjennombrudd. Dette er en utsøkt velkomponert og stemningsfull thriller som gjennomsyres av Bongs særegne blanding av spenning, humor og skråblikk på det sørkoreanske samfunnet. I dag regnes MEMORIES OF MURDER som en moderne klassiker, og trekkes ofte frem som en av de beste koreanske filmene som noensinne er laget.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 13. til 31. oktober 2020.

Regi

Bong Joon-ho (Sør-Korea) Filmer i utvalg: PARASITT (BIFF 2019), OKJA (2017), SNOWPIERCER (BIFF 2014), MOTHER (2009), THE HOST (2006), BARKING DOGS NEVER BITE (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}