BIFF 2021

Memory Box – En historie om kjærlighet

2021 • 1t 42m • Frankrike / Canada / Libanon / Qatar

24 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Memory Box
Undertekster
norsk
Regi
Joana Hadjithomas, Khalil Joreige
Manus
Joana Hadjithomas | Khalil Joreige | Gaëlle Macé
Produsent
Christian Eid | Barbara Letellier | Georges Schoucair | Carole Scotta
Boksen med det rare i

Det er julaften og snøstorm i Montreal når et bud kommer på døren med en stor pakke adressert til Maia. Maia er ikke hjemme, så det er bestemoren hennes som tar den imot og tenåringsdatteren Alex som ender opp med å utforske innholdet. Pakken inneholder brev, fotografier og kassetter Maia sendte til sin bestevenn etter at hun forlot Libanon tidlig på 80-tallet. De åpenhjertige betroelsene og ufiltrerte statusrapportene fra et land i krig gir Alex et nytt perspektiv på moren og en dypere forståelse av hvordan familien endte opp i Canada.

MEMORY BOX er en film om minner, dokumentasjon og tid, og om hvor vanskelig det er å formidle opplevelsen av krig til noen som ikke selv har erfart det. Regiduoen Joana Hadjithomas og Khalil Joreige arbeider med både spillefilm, dokumentar, installasjoner og performance, og her benytter de seg av et spekter av oppfinnsomme teknikker og grep for å vekke 80-tallets Beirut til live i dagens Montreal. Resultat er en klok og reflektert film om Midtøsten, men også en gripende oppvekstskildring som gjennomsyres av en smittsom energi og håpefulle forventninger om fremtiden.

Regi

Joana Hadjithomas (Libanon), Khalil Joreige (Libanon) Filmer i utvalg: ISMYRNA (2016), THE LEBANESE ROCKET SOCIETY: THE STRANGE TALE OF THE LEBANESE SPACE RACE (2012), JE VEUX NOIR (2008), KHIAM 2000-2007 (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}