BIFF 2006

MEN AT WORK

2006 • 1t 15m • Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kargaran mashghoole karand
Regi
Mani Haghighi
Rasende festlig komedie om en gjeng middelaldrende iranere som prøver å dytte en stein utfor et stup

MEN AT WORK er absurd iransk humor på sitt beste. Fire velstående herremenn skal på skiferie, men stopper for å slå lens i fjellandskapet. Der ser de den store steinen som ser ut som den skal falle ved et lite dytt. Det viser seg å være lettere sagt enn gjort.

Dynamikken i gruppen er velbalansert, og de blir etter hvert besøkt av damene sine og en konkurrerende gjeng med rikfolk. Den gamle fjellbonden som kommer ruslende med eselet sitt framstår kanskje som den mest fornuftige blant stae byfolk med fikse ideer.

Med utgangspunkt i en idé av Abbas Kiarostami har Mani Haghighi laget en film som er så spartansk som man kan forestille seg iransk film. Den tolkes gjerne som en politisk allegori, men er verken pretensiøs eller tungfordøyelig symbolsk. MEN AT WORK bør appellere både til tilhengere av iransk film og de som venter på CLERKS 2.

Regi

Mani Haghighi (f. 1969) kommer fra en filmfamilie. Han debuterte i 2003 med ABADAN, om ungdom, vennskap og romantiske viderverdigheter. Filmen var for sterk for styresmaktene i Iran og måtte ha premiere i utlandet der den fikk oppmerksomhet på flere festivaler. Med sin andre film, MEN AT WORK, har Haghighi etablert seg som et populært festivalnavn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}