BIFF 2012

Mesterkokken

2011 • 1t 24m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Comme un chef
Språk
Fransk
Regi
Daniel Cohen
Manus
Daniel Cohen, Olivier Dazat
Foto
Robert Fraisse
Produsent
Sidonie Dumas, Gaumont
Helt chef.

Jacky Bonnot er 32 år. Han elsker gourmetmat, og med sitt udiskutable talent drømmer han om å åpne sin egne, utsøkte restaurant. Han må imidlertid takke ja til middelmådige kokkejobber for å få til salt i grøten- helt til den dagen han møter Alexandre Vauclair ( spilt av Jean Reno), en anerkjent og vellykket mesterkokk som føler seg truet ut av komfortsonen av finansselskapet som eier restauranten hans. Dette er en komedie som ikke bare fenger de som er over gjennomsnittet interessert i kokkekunst - dess flere kokker, dess mer moro!

Men Jacky har ikke mulighet til å følge drømmene sine. Den finansielle situasjonen han og hans kone står overfor fører til at han må takke ja til ulike strøjobber han aldri klarer å beholde. En dag møter han Alexandre Lagarde (Jean Reno), en berømt kokk med flere Michelin-stjerner. Lagarde er i alvorlig konflikt med den nye administrerende direktøren i konsernet som eier restauranten hans, og på desperat jakt etter en ung assistent som kan hjelpe han med en ny, spennende meny før Michelin-guidens kritikere kommer for å bedømme maten hans.

Regissør Daniel Cohen har laget en fornøyelig og kulinarisk komedie med god fransk mat i sentrum. Filmen ironiserer på klassisk fransk vis over den nye mattrenden med molekylær gastronomi når den pretensiøse stjernekokken spilt av Jean Reno blir konfrontert av det faktum at han holder på å miste sin plass på den kulinariske tronen. Regissør Daniel Cohen har hatt et ønske om å lage film som gjør oss sultene på å lage god og ærlig mat. For alle "foodies" er filmen et must.

Regi

DANIEL COHEN er en fransk skuespiller og regissør. Han har tidligere regissert LES DEUX MONDES (2007) og UNE VIE DE PRINCE (1999), samt spilt i en rekke filmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}