BIFF 2005

Metal: A Headbanger's Journey

2005 • 1t 36m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Metal: A Headbanger's Journey
Regi
Sam Dunn & Scot McFadyen
Morsomt og innsiktsfullt blikk på et ofte misforstått fenomen – heavy metal, med footage fra Bergen!

Sam Dunn, antropolog og livslang heavy metal-entusiast, dro sammen med medregissørene Scot McFadyen og Jessica Joy Wise ut på reise gjennom Amerika og Europa for å finne ut hva det er som får millioner av mennesker verden rundt til å elske heavy metal så lidenskaplig, samtidig som så mange fremdeles forakter både sjangeren og tilhengerne. Vi møter både fans, sosiologer og mange metal-ikoner som Ronnie James Dio, Tony Iommi, Bruce Dickinson, Lemmy og andre.

Filmen gir en helhetlig analyse av heavy metal fra både musikalske og sosiale standpunkt og viker ikke unna de mørke sidene som ofte blir knyttet til sjangeren. Faktisk er en hel del av filmen tilegnet det norske death metal-fenomenet og ble blant annet filmet i Bergen. Således får vi møte både Rolf Rasmussen, presten i Åsane kirke, som ble brent ned i 1992, og Jørn Tunsberg, som ble dømt for brannstiftelse.

Regi

Sam Dunn har studert antropologi og jobbet som musikkskribent og -produsent for filmen FUBAR (2002). METAL: A HEADBANGER’S JOURNEY er hans filmdebut som manusforfatter, regissør og produsent.

Scot McFadyen bor i Toronto. Han har jobbet som musikkredaktør og -produsent for GINGER SNAPS (2000), PICTURE CLAIRE (2001), FUBAR (2002) og SIBLINGS (2004). METAL: A HEADBANGER’S JOURNEY er hans filmdebut som manusforfatter, regissør og produsent.

Jessica Joy Wise har studert ved Emily Carr Institute of Art and Design i Vancouver og ved The School of the Art Institute of Chicago. Kortfilmene INSIDE OUT (1996), FALSE CREEK (1999) og THIRST (2001) har blitt vist på en rekke internasjonale filmfestivaler. METAL: A HEADBANGER’S JOURNEY er hennes første lange dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}