BIFF 2007

Michael Clayton

2006 • 2t • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Michael Clayton
Språk
Engelsk
Regi
Tony Gilroy
Manus
Tony Gilroy
Foto
Robert Elswit
Produsent
Jennifer Fox, Sydney Pollack, Steve Samuels
En smart 'miljøthriller'

George Clooney leverer en solid rolletolkning som Michael Clayton i denne thrilleren lagt til advokatmiljø i New York. Sydney Pollack gestalter hans sjef, som bruker Clayton som ryddegutt når ting går galt i den lyssky delen av virksomhetene de er involvert i. Da en av firmaets egne advokater, den briljante, men manisk depressive Arthur Edens går amok i en rettssal og blir arrestert, blir Clayton satt på saken. Clayton skjønner ikke hvorfor hans venn har sluttet å ta pillene sine og gått under jorden. Etter hvert oppdager han sin venns motiver. De er av en slik art at de ikke bare vil være til stor skade for en av advokatfirmaets viktigste klienter, men også for advokatfirmaet selv.

MICHAEL CLAYTON er en 'miljøthriller' der den tar for seg miljøspørsmål og farlige konsekvenser av bruk av kjemiske forbindelser som aldri skulle ha vært produsert. Tilda Swinton som en kald og kynisk konsernsjef og Tom Wilkinson som den ubalanserte advokaten er to andre lysende stjerner du må få med deg i MICHAEL CLAYTON.

Regi

Tony Gilroy er fra New York. Han debuterer med denne spillefilmen. Han er kjent som manusforfatter og har bak seg blant annet trilogien om Jason Bourne i tillegg til filmer som THE CUTTING EDGE (92), DOLORES CLAIBORNE (95), THE DEVIL'S ADVOCATE (97) og PROOF OF LIFE (00).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}