BIFF 2005

Midnight Movies: From the Margin to the Mainstream

2005 • 1t 28m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Midnight Movies: From the Margin to the Mainstream
Regi
Stuart Samuels
Kultfilmene på 1970-tallet var sære og smale, men i dag vil alle se dem. Hva skjedde?

Dette er en dokumentar om spillefilmene EL TOPO, NIGHT OF THE LIVING DEAD, THE HARDER THEY COME, PINK FLAMINGOS, ROCKY HORROR PICTURE SHOW og ERASERHEAD. Dette er filmer som har blitt kjent som de toneangivende og klassiske Midnight Movies: lavbudsjetts kultfilmer som oftest ble vist ved midnatt. Mellom 1970 og 1977 omdefinerte disse lavbudsjettsproduksjonene måten film ble laget og oppfattet på. De gjenoppfant mediet som uttrykksform, samtidig som de utfordret samfunnets moralske og sosiale tabuer og presset grensene for dårlig smak.

Gjennom intervjuer med midnight-regissørene, filmkritikere og ivrige fans, forsøker dokumentaren å vise hvordan populærkulturen i ettertid har omfavnet filmene og hvordan de dannet grunnlaget for dagens uavhengige filmbevegelse.

Regi

Stuart Samuels (f. 1940) var professor i historie ved University of Pennsylvania fra 1967 til 1981. Han har tidligere laget den prisbelønnede dokumentaren VISONS OF LIGHT: THE ART OF CINEMATOGRAPHY, og har dessuten vært konsulent på en rekke spillefilmer og dokumentarer. I 1983 utga han boken 2Midnight Movies" om kultfenomenet han nå har festet til film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}