MIELE er et lavmælt eksistensielt drama som gjør imponerende..." /> MIELE er et lavmælt eksistensielt drama som gjør imponerende..."/> MIELE er et lavmælt eksistensielt drama som gjør imponerende...">
BIFF 2013

Miele (Irenes to liv)

2013 • 1t 36m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Miele
Språk
Italiensk
Undertekster
Engelsk
Regi
Valeria Golino
Manus
Francesca Marciano, Valeria Golino, Valia Santella
Produsent
Viola Prestieri, Riccardo Scamarcio
Døden er et dollartegn

Irene lever et dobbeltliv. For hennes venner, familie og gifte elsker er hun en ganske ordinær – om enn sjeldent vakker – kvinne. Men under kodenavnet Miele tjener hun til livets opphold som del av et hemmelig nettverk som tilbyr dødssyke mennesker muligheten til en rask død. Den idealistiske Irene er sterk i troen på at det hun gjør er både viktig og moralsk riktig. Dette endrer seg imidlertid når hun kontaktes av en aldrende arkitekt som ønsker å benytte seg av hennes tjenester: Når Irene oppdager at hennes klient har løyet på seg sykdommen for å få hjelp til å dø, tvinges hun til å ta et oppgjør med sin utradisjonelle geskjeft.

MIELE er et lavmælt eksistensielt drama som gjør imponerende mye med lite. Både hovedrolleinnehaver Jasmine Trinca og Carlo Cecchi byr på utsøkt nyansert og avdempet spill, og Valeria Golinos billedspråk er fylt av en selvsikker eleganse som er høyst oppsiktsvekkende for en regidebutant.

Regi

VALERIA GOLINO er en italiensk regissør og skuespiller best kjent for å ha spilt i RAIN MAN (1988) og HOT SHOTS-filmene. MIELE er hennes langfilmdebut som regissør, og den ble vist som en del av Un Certain Regard-programmet under årets Cannes-festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}