BIFF 2011

Min elskede

2011 • 1t 12m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Min elskede
Regi
Hilde Korsæth
Forglem-meg-ei: et portrett av Alzheimers

Jan Henry «No fish» Olsen fikk raskt et solid navn – den fritt-talende nordlendingen hadde kløkt, innsikt og sjarm som gjorde ham til en av nøkkelministrene i Gro Harlem Brundtlands regjering. Han møtte Laila Lanes i 2005, og det ble for dem begge et møte med den store kjærligheten i moden alder. Fryd og gammen, fremtidsplaner, kjærlighetsferier, Alzheimers… Stryk det som ikke passer.

Men Laila har ikke kunnet stryke vekk sykdommen til sin elskede. Hun må leve med Jan Henrys gradvise personlighetsforandring. Filmen følger paret i deres hverdag i Tromsø, der dagligdagse gjøremål er i ferd med å bli besværlige hindre. Hvordan takler du at din kjære går fra å være en ressurs til å bli ressurskrevende? Eller at han sakte blir en annen person? MIN ELSKEDE er et ærlig portrett av to mennesker og deres kamp mot folkesykdommen Alzheimers.

Regi

Hilde Korsæth har film- og TV-utdanning fra Norge og Canada, og lang erfaring innenfor dokumentarfilm, både som fotograf, regissør, klipper og produsent. Hun har jobbet mange år i NRK og har siden 2000 jobbet som dokumentarfilmskaper med oppdrag for norske og utenlandske TV-kanaler og filmprodusenter. Med base i Tromsø har hun et særlig fokus på historier fra nordområdene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}