BIFF 2011

Min fetter piraten

2010 • 0t 45m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Min fætter er pirat
Regi
Christian Sønderby Jebsen
Robin Hood 2011?

Nasib Farah er født og oppvokst i Somalia, men lever i dag i Danmark med sin danske kone og deres tre barn. Området Nasib vokste opp i er i dag sentrum for Somalias beryktede pirater, og flere av de mest fryktede piratene tilhører hans egen familie. Når han får nyss om at hans jevngamle fetter planlegger å slå seg inn på en piratkarriere, reiser Nasib til Somalia for å overtale ham til å la være.

Det mest oppsiktsvekkende med MIN FETTER PIRATEN er hvor fritt et innblikk vi får i de somaliske piratenes verden. Den danske regissøren Christian Sønderby Jepsen har fått en rekke sentrale personer til å uttale seg om alt fra kapringstaktikk og våpeninnkjøp til de moralske begrunnelsene for denne utstrakte lovløsheten. Ved å skildre én manns ferd inn i piratyrket, tegner Jepsen også et nyansert og fascinerende bilde av de sosiale forholdene som igjen har gjort piraten til havets skrekk.

Regi

Christian Sønderby Jebsen (f.1977) studerte fjernsynsdokumentarisme ved Den Danske Filmskole. Hans SIDE BY SIDE (2008) gjorde stor suksess i den internasjonale festivalverdenen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}