BIFF 2010

Min glede

2010 • 2t 07m • Tyskland / Ukraina / Frankrike / Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Schastye moe
Regi
Sergei Loznitsa
En reise inn i det moderne Russland uten kart og kompass

MIN GLEDE er en historie om enkeltskjebner som flettes inn i hverandre på den russiske landsbygden. Sergei Lotznitsa byr på en beretning som er alt annet enn lystig; vi blir med på en reise inn i et korrumpert Russland hvor brutalitet og overlevelsesinstinkt kommer før medmenneskelighet, og hvor fattigdommens klamme, knugende hånd holder folket i et jerngrep.

Georgy er en trailersjåfør som skal frakte et stykke gods fra Ukraina og over grensen til Russland. På motorveien kjører han seg vill og befinner seg plutselig i ukjent terreng. Han blir stoppet i en politikontroll, og da de hensynsløse betjentene begynner å trakassere de som er foran ham i køen, ser Georgy sitt snitt til å komme unna. Da han vender tilbake til bilen, har han fått et nytt problem – en eldre mann som ser ut som en uteligger trenger seg på. Den gamle mannen forteller Georgy om sin ulykksalige skjebne, hvilket danner opptakten for sjåførens viderverdigheter på den russiske landsbygden.

Regi

Sergei Loznitsa (1964) er en ukrainsk filmregissør som primært er kjent for sine dokumentarfilmer. Loznitsa er utdannet matematiker og arbeidet flere år som kybernetiker, med blant annet kunstig intelligens som et av sine spesialområder. I 1991 begynte han på det statlige russiske kinematografiske institutt, verdens eldste filmskole. Etter å ha blitt uteksaminert, arbeidet Loznitsa som dokumentarfilmskaper på en rekke korte prosjekter, før han i 2008 regisserte SWEET SIXTIES, en film som klippet sammen og rekontekstualiserte sovjetiske propagandafilmer. MY JOY er hans første tradisjonelle spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}