BIFF 2009

Mine dager

2009 • 1t • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mine dager
Regi
Hanne Jones & Eli Lea
27 korte historier fra 16 lange liv

Hva har vært viktig for deg i livet? Hanne Jones og Eli Lea i Flimmer Film har gått fra dør til dør på aldershjem med dette ene spørsmålet. Svarene de fikk var like forskjellige som menneskene de traff. - Eg glemmer hon aldri, forteller Alf om sin store kjærlighet som forsvant med tyskerne. Ingeborg sin historie er også fra krigen; hun hadde en søster med Downs syndrom. - En dag kom en tysker på døren og spurte om han kunne få holde Frida på fanget. Han hadde ei slik jente hjemme, fortalte han. Signe er den eldste av historiefortellerne. Hun har opplevd mye gjennom et langt liv, men enkelte minner er sterkere enn andre. - Eg er ove 100 år no, men heile mitt liv har eg hatt det derre med meg; den faren min som var så snille.

MINE DAGER er er en dokumentar hvor mennesker med livserfaring forteller om livets små og store øyeblikk. Filmen er satt sammen av 27 korte historier fortalt av 16 mennesker i alderen 82-101 år.

Regi

Hanne Jones har en bachelorgrad i "Journalism, Film and Broadcasting" fra Cardiff University. I Flimmer Film jobber hun som produsent på konseptet Digitale Fortellinger. For tiden er hun produksjonsleder på dokumentarserien "Med Bjarte på rette staden" som sendes på TV2 i november. Hanne har gjort casting på kortfilmene LITEN KNUTE og NEVERMIND THE WEATHER, novellefilmen FORLAT OSS VÅR SKYLD og TV-serien "Olje!". Hun har også i flere år jobbet i Kirkens Bymisjon med kvinner i rus- og prostitusjonsmiljøet.

Eli Lea har hovedfag i historie og mastergrad i medievitenskap fra University of the West of England. Hun har vært prosjektleder for konseptet Digitale fortellinger i Flimmer Film sammen med Hanne Jones, Rune Smistad og Christer Fasmer. Hun har også vært produsent/produksjonsleder for informasjons- og undervisningsfilmer i Flimmer Film. Nå jobber hun som produsent i Bergens Tidende.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}