BIFF 2018

Mirai

2018 • 1t 38m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mirai no Mirai
Språk
japansk
Undertekster
engelsk
Regi
Mamoru Hosoda
Manus
Mamoru Hosoda
Foto
Ryo Horibe
Produsent
Yuichi Adachi, Takuya Itô, Genki Kawamura
Lillesøster fra fremtiden

Tre år gamle Kun har nettopp fått en søster, og plutselig kretser ikke verden lenger rundt ham. Frustrert over manglende oppmerksomhet fra foreldrene rømmer han inn i en fantasiverden knyttet til et mystisk tre i familiens lille hage, hvor han blant annet møter en eldre versjon av søsteren, som har kommet fra fremtiden for å lære sin bortskjemte storebror ett og annet om hvordan man behandler sine medmennesker.

Mamoru Hosoda er en av Japans dyktigste og mest særegne tegnefilmskapere, og er i Norge best kjent for den rørende oppvekstfabelen WOLF CHILDREN fra 2012. Hosoda tilhører en annen generasjon enn Hayao Miyazaki og Isao Takahata, men selv om han aldri har arbeidet for Studio Ghibli, fremstår han i dag som den kanskje fremste arvtakeren til det innflytelsesrike produksjonsselskapets estetikk og sensibilitet. Som all god animé er den fantasifulle og uimotståelig sjarmerende MIRAI en film som appellerer til både store og små.

Regi

Mamoru Hosoda (Japan, 1967) Filmer i utvalg: THE BOY AND THE BEAST (2015), WOLF CHILDREN (2012), SUMMER WARS (2009) THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}