BIFF 2011

Miss Representation

2011 • 1t 25m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Miss Representation
Regi
Jennifer Siebel Newsom
Om medias skandaløse framstilling av kvinner i maktposisjoner

Skaper media et bilde av at makt og politikk er for menn? Kvinner fremstilles ofte som objekter snarere enn individer med meninger og mot. Dagens tenåringer er storforbrukere av medier, og MISS REPRESENTATION viser hvilke bilder som er med på å forme ungdommen i USA, og som således skaper rammene for hva de tror de kan bli og hvilke kvaliteter som verdsettes. Hos kvinner er det utseendet som teller, mens meningene deres kommer i andre rekke. Selv potensielle presidentkandidater som Hillary Clinton og Sarah Palin analyseres med henblikk på det estetiske i nyhetene under valgkampen, og Fox News bekymrer seg for faren for å få en president med PMS og humørsvingninger.

I intervjuer med politikere som Condoleezza Rice og Nancy Pelosi, sentrale forskere samt engasjerte elever i USA, utfordres mannsdominerte medier. Regissør Jennifer Siebel Newsom har selv erfaring med presset det innebærer å være kvinne i medias søkelys, og avslører med MISS REPRESENTATION en sjokkerende utvikling som hindrer likestilling.

Regi

Jennifer Siebel Newsom har lang fartstid som skuespiller innen film, fjernsyn og teater, og har blant annet dukket opp i den populære TV-serien ”Mad Men” og storfilmen IN THE VALLEY OF ELAH (2007). I media har hun upassende nok fått mer oppmerksomhet for å være ”ordførerens vakre kone” enn for sin egen karriere. Med MISS REPRESENTATION debuterer hun som regissør, manusforfatter og produsent.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}