MISTAKEN FOR STRANGERS er resultatet av 200 timer med råmate..." /> MISTAKEN FOR STRANGERS er resultatet av 200 timer med råmate..."/> MISTAKEN FOR STRANGERS er resultatet av 200 timer med råmate...">
BIFF 2013

Mistaken for Strangers

2013 • 1t 15m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Mistaken for Strangers
Språk
Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Tom Berninger
Produsent
Matt Berninger, Carin Besser, Craig Charland, Marshall Curry
Livet imiterer kunsten - eller i alle fall Spinal Tap

I 2010, etter ti år som band og med fem kritikerroste album under beltet, står The National på terskelen til sitt store gjennombrudd. De nærmer seg endelig målet, og vokalist Matt Berninger inviterer sin yngre bror Tom med på ferden som turnémanager. Heavy metal-entusiasten Tom har på dette tidspunktet sluttet på filmskolen, men bestemmer seg for å ta med seg kamera for å dokumentere livet på veien. Det viser seg fort at Tom på ingen måte er fornøyd med å leve i sin brors skygge. Han drikker, klager, søler cornflakes på do og har generelt store problemer med å gjøre jobben han er blitt tildelt.

MISTAKEN FOR STRANGERS er resultatet av 200 timer med råmateriale Tom Berninger filmer under turneen. Filmen er en høyst atypisk banddokumentar, og The Nationals turné er bare som et bakteppe å regne. Filmens kjerne er dokumentarfilmens egen tilblivelse og sjalusien, rivaliseringen og den eventuelle forsoningen mellom brødrene Matt og Tom. Tom Berningers regidebut er en hyllest til familie, musikk og kunstneriske ambisjoner.

Regi

MISTAKEN FOR STRANGERS (2013) er TOM BERNINGERs debutfilm. Berninger, født i Cincinnati, Ohio, har aldri tidligere fullført en film – kanskje med unntak av hans nullbudsjetts, hjemmelagde slasherfilm om en morderisk barbar med identitetskrise.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}