BIFF 2007

Mister Lonely

2007 • 1t 52m • USA/Storbritannia/Irland/Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mister Lonely
Regi
Harmony Korine
Werner Herzog og flyvende nonner. Harmony Korine er tilbake!

MISTER LONELY er historien om en ulykkelig ung amerikaner som prøver å tjene til livets opphold som Michael Jackson-imitator i Paris. På tross av hans ferdigheter lar ikke franskmennene seg henføre, og da han en dag møter en Marilyn Monroe-imitator som inviterer ham til å flytte inn i et kollektiv for kjendis-lookalikes, takker han ja. På en liten gård i det skotske høylandet bor "Charlie Chaplin", "Shirley Temple", "Madonna", "James Dean" og andre imitatorer. Der bruker de tiden sin på å dyrke grønnsaker, gjete sauer, spille forestillinger for de lokale innbyggerne og gjøre sitt ypperste for å bli mest mulig lik personene de imiterer.

MISTER LONELY er en usedvanlig lett tilgjengelig film tatt i betraktning at den er regissert av mannen bak GUMMO og JULIEN DONKEY-BOY. Som vanlig hos Korine handler det dypest sett om kjærlighet blant samfunnets utstøtte, og regissøren har ikke mistet sin teft for karnevalistisk dramaturgi. Innrammingssekvensen med Werner Herzog som leder for en gjeng med fallskjermhoppende nonner er verdt billettprisen alene!

Regi

Harmony Korine (1973) ble først kjent som manusforfatter på Larry Clarks KIDS (1995). To år senere skrev og regisserte han GUMMO, en av nittitallets største kultfilmer. I 1999 skrev og regisserte han den første amerikanske dogmefilmen, JULIEN DONKEY-BOY, og i 2002 regisserte Larry Clark KEN PARK, som også var basert på et manus av Korine. Siden JULIEN DONKEY-BOY har Korine vært involvert i en diverse prosjekter, hvorav det mest kjente er ABOVE THE BELOW, en dokumentar om magikeren David Blaine. MISTER LONELY er hans første spillefilm på åtte år.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}