BIFF 2017

Mogadishu Soldier

2016 • 1t 24m • Finland / Norge / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mogadishu Soldier
Språk
engelsk/fransk/rundi/somali/swahili
Undertekster
engelsk
Regi
Torstein Grude
Manus
Torstein Grude
Foto
Bernard Ntawuyamara, John Merry Bakundimana
Produsent
Bjarte Mørner Tveit, Torstein Grude
En intim skildring av kampen mot radikale islamister i Somalia

Siden 2006 har de radikale islamistene i Al-Shabaab kjempet for å styrte den somaliske regjeringen. Under FN-flagg er Den afrikanske union nå engasjert i et fredsbevarende oppdrag (AMISOM) med soldater fra Burundi og Uganda. Disse troppene kjemper mot al-Shabaab i sentrum av Somalias hovedstad Mogadishu, en by med en befolkning på to millioner.

Dokumentarfilmskaper Torstein Grude ga to AMISOM-soldater et kamera og instruksjon om å filme det de følte var viktig. Gjennom et helt år har de dokumentert ulike sider ved krigen, fra skuddvekslinger i skyttergravene og livet i leiren, til de døde og sårede som ligger strødd i gatene. De har filmet samtaler med lokalbefolkningen om mat og vann, soldater som fantaserer om kvinner, og ankomsten til en journalist. 523 videokassetter med opptak har resultert i et ærlig og avslørende innblikk bak kulissene i krig. MOGADISHU SOLDIER hadde verdenspremiere i hovedkonkurransen til den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam.

Regi

Torstein Grude (Norge, 1971) har regi på LOVE CITY, JALALABAD (2013) og TINNSOLDATENE (2004). Som manusforfatter, fotograf og produsent står han også bak bl.a. THE MAGNITSKY ACT - BEHIND THE SCENES (2016), GULABI GANG (2012) og YODOK STORIES (2008).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}