BIFF 2004

Mondovino

2004 • 2t 15m • Argentina / Frankrike / Italia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mondovino
Regi
Jonathan Nossiter

To av filmene i hovedprogrammet i Cannes i år var dokumentarer. Den ene var FAHRENHEIT 9/11. Denne filmen om vinens verden var den andre. MONDOVINO forteller om flere sider ved den tiltagende globaliseringen, om konkurranse og fortrinn, om urent trav og kritikere som også er inne med dem som anmeldes. Det mer enn antydes at de nyrike kalifornierne er skurkene og at selve det franske vinhjertet ligger i Bourgogne. Enda mer moro blir det når de særdeles snobbete og jålete italienerne kommer på banen og forsøker å gå til sengs med den tidligere fienden, Napa Valley, i et forsøk på å velte Bourgogne.

Regissørens bruk av kameraføring virker nokså underlig, men vi mener å lese ut fra hans stil og teknikk at han understreker hvor lite han tror på dem han intervjuer. Respektløst, arrogant, og manipulerende, ja vel, men teknikken synes å være slik for at intervjuobjektene skal trekkes ned fra den latterlige pidestallen de har plassert seg på.

Regi

Jonathan Nossiter (f. 1961) er amerikaner, bosatt i Paris. Han vokste opp i Frankrike, England, Italia, Hellas og India! Han studerte billedkunst i Paris og San Francisco. Han har arbeidet innen teater og film og selv begått filmene RESIDENT ALIEN (1991), SUNDAY (1997) og SIGNS & WONDERS (2000).
Han er i tillegg vinspesialist og hans vinlister for kjente restauranter i New York har vunnet flere priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}