BIFF 2000

Mongoland

2001 • 1t 20m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mongoland
Språk
Norsk
Regi
Arild Østin Ommundsen
Manus
Gro Elin Hjelle, Arild Østin Ommundsen, Eigil Jans
Foto
Trond Høines
Produsent
Ingrid Festøy Ottesen
Da gjengen fra Stavanger satte igang med å filme MONGOLAND var det uten statstøtte, og på solide porsjoner idealisme og entusiasme. Nå er filmen blitt en stor suksess - lovprist av såvel publikum som kritikere. Og så langt sett av over 90.000 på kino!Romantisk komedie om vennskap og kjærlighet.
Om å tro på noe. Om håp.
Om å våge å satse på kjærligheten.

Det er kvelden før lille julaften. Pia kommer hjem til jul etter å ha vært ute å reist i England et halvt år. Målet er å finne Kristoffer, kjæresten som skulle ha vært med på reisen, men som sviktet i siste liten. Og finne han blir mer komplisert enn hun hadde trodd. Kristoffer er som sunket i jorden.

Pia begynner å lete etter Kristoffer og underveis treffer hun på fler mer eller mindre misfornøyde og desillusjonerte personer. Vegar, Pias gamle bestekompis, søvnløs og frustrert over en inbilt fysisk skavank. Rap-artisten Gary som er skuffet over manglende problemer å rappe om. Den britiske oljearbeideren Wayne, med et desillusjonert syn på kjærligheten som brakte han til Norge. Stian, rocke- gitarist som jobber på gartneri fordi platekontrakten gikk fløyten. Samt en prinsippfast taxi-sjåfør. Midt i alt dette dukker nissen opp, og ting begynner å skje...

DETTE SKREV PRESSEN:
****** "PUR LYKKE...MONGOLAND ER ET MIRAKEL. EN SPRELL LEVENDE, VIDUNDERLIG VARM OG DRIVENDE INTELLIGENT FILM...hjertelig og ekte og det gjorde meg glad fra tåballe til isse - MONGOLAND er en fryd på alle plan"
Brita Møystad Engseth, Filmredaksjonen NRK

5: "en kul og morsom film som danser undt Detektor! det skinner igjennon at alle har det gøy, og det smitter! En av årets kuleste filmer så langt" Birger Vestmo, NRK P3

5: "Artig historie, fin humor og bra skuespillere" TV2

"Fin filmfryd...Dette er morsomt" Aftenposten

9 av 10: "90 min med solid underholdning" FilmListen.no

"Strålende! Kanskje bør publikum få hengslet om kjevene, for det er vanskelig å slutte å smile - fra øre til øre." Dagnes Næringsliv

Mongoland har blitt produsert i Stavanger, med lite penger og mye kjærlighet.

"STAVANGER-MILJØET"
Stavangers vesle filmmiljø har fått mye oppmerksomhet de siste årene. To år på rad gikk Gullstolen i Kortfilmfestivalen i Grimstad til filmer fra Stavanger, noe som ble lagt merke til.
Stavanger ble omtalt som et "uvanlig spennende og nyskapende miljø", kjent for å lage gode filmer av lite penger.

BAK KAMERA:
Arild Østin Ommundsen (f.1969) debuterer som spillefilm-regissør. Han er utdannet ved regi-linja på Høgskolen i Stavanger. I 1999 vant han Gullstolen i Kortfilmfestivalen i Grimstad med "Før solen står opp". Han har tidligere laget kortfilmene "Hatari: Ufo!" og "Hevnens Demon". Har vært ansatt som regissør i Deadline Film de tre siste årene.

Ingrid Festøy Ottesen (f.1974) debuterer som spillefilm-produsent. Er utdannet som fjærnsyns-produsent ved Høgskolen i Stavanger og har jobbet som produksjonsleder i Deadline Film siste to årene. Hun har blant annet arbeidet på "Før Solen Står Opp" og "Benny" av Pål Jackman (Gullstolvinner Grimstad 1998). Sitter i styret (vara) til Norske Film- og TV-produsenters Forening.

FORAN KAMERA:
Pia Tjelta (f.1977) har erfaring fra teater både i Sverige og Norge og har spilt i flere kortfilmer. Hun går nå på Teaterhøgskolen.

Vegar Hoel (f.1973) ble fremhevet som et stort talent etter sin innsats i både "Før Solen Står Opp" og "Benny". Han har også spilt i en rekke andre kortfilmer.

Kristoffer Joner (f. 1972) har høstet glimrende kritikker for sin rolle i "Detektor" av Pål Jackman. Han er også for de fleste kjent fra "Offshore". til daglig jobber han som bartender på Cementen Pub i Stavanger.

Regi

Arild Østin Ommundsen
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}