BIFF 2004

Monstertorsdag

2004 • 1t 43m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Monstertorsdag
Språk
Norsk
Regi
Arild Østin Ommundsen
Manus
Gro Elin Hjelle, Arild Østin Ommundsen
Foto
Trond Høines
Produsent
Ingrid Festøy Ottesen

Karen skal gifte seg med Tord som hun venter barn med. Even er Tords forlover. Det er bare så synd at Even elsker Karen. Så må Tord på forretningsreise til Singapore. I mellomtiden lærer Even å surfe. Og han kommer tett på Karen. Litt for tett...

Even lever et retningsløst liv og har aldri fullført noe som koster ham litt innsats. Bestekameraten Tord er motstykket: Svigermors drøm med god jobb, surfetalent og vakre Karen som kommende brud. Særlig det siste er plagsomt for Even, som har vært hemmelig forelsket i henne så lenge han kan huske.

Even våkner den dagen Tord må reise til Singapore og ber Even hjelpe Karen med oppussing av kjøkkenet mens han er borte. Den usunne øldrikkeren velger vannvogna og kjøper surfebrett for å mestre bølgene like godt som Tord.

Tord blir borte lenge – og enda lenger. Karen er sårbar og redd ettersom fødselen nærmer seg. Even blir en god støtte, og han og Karen nærmer seg hverandre. Hennes følelser er like kaotiske som bølgene utenfor Jærkysten. Naturkreftene hisser seg opp. Det er klart for monstertorsdag.

Regi

Arild Østin Ommundsen (f. 1969) nådde et stort norsk publikum med sin første langfilm, lavbudsjettskomedien MONGOLAND (2001). På grunn av manglende offentlig støtte sto den lenge i fare for aldri å bli vist på kino. Til slutt åpnet Audiovisuelt produksjonsfond pengesekken etter at filmsjefene i de største norske byene garanterte visning, mens Film&Kino ga en distribusjonsgaranti. Filmen ble en publikumssuksess.

Ommundsen er utdannet ved regilinjen på Høgskolen i Stavanger. I 1999 vant han Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad med FØR SOLEN STÅR OPP. Han har tidligere laget kortfilmene HATARI: UFO! (1995) og HEVNENS DEMON (1997).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}