MOON RIDER tar for seg den unge danske syklisten Rasmus Quaa..." /> MOON RIDER tar for seg den unge danske syklisten Rasmus Quaa..."/> MOON RIDER tar for seg den unge danske syklisten Rasmus Quaa...">
BIFF 2013

Moon Rider

2012 • 1t 21m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Moon Rider
Språk
Dansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Daniel Dencik
Foto
Aske Foss, Daniel Dencik
Produsent
Monika Hellstöm
Mannen som sykler mot månen

370000 kilometer skal den danske syklisten Rasmus Quaade ha syklet før han når sitt antatte høydepunkt i karrieren, en distanse som tilsvarer avstanden mellom jorden og månen. Rasmus treningsøkter er ikke over før han bokstavelig talt svever mellom liv og død; synet forsvinner, følelsen i hodet og armer forsvinner, hjertets slag er umerkbare. "Jeg vil så tett på å dø som mulig". Rasmus må sykle i 20 minutter før han får frokost, han må spise 700 gram isbiter for å kjøle seg ned, og han får ikke lov til å gå mer enn høyst nødvendig.

MOON RIDER tar for seg den unge danske syklisten Rasmus Quaades kamp for å hevde seg blant verdens beste syklister. Gjennom hans tanker får vi et unikt innblikk i en toppidrettsutøvers verden. Det er en verden gjennomsyret av vinnervilje, total hengivenhet, angst for å mislykkes, og nærmest umenneskelige treningsøkter.

Regi

DANIEL DENCIK er født i 1972 i Sverige og utdannet som klipper ved Danmarks nasjonale filmskole. MOON RIDER er hans debut som dokumentarregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}