BIFF 2005

Mørke

2005 • 2t 04m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mørke
Regi
Danmark
Broren til et selvmordsoffer bestemmer seg for å se nærmere på omstendighetene rundt dødsfallet

Jacob har permisjon fra journalistjobben for å prøve å skrive en bok, men tankene kretser om søsteren Julie, som har prøvd å ta livet sitt. Selvmordsforsøket har invalidisert Julie både fysisk og mentalt, og Jacob bebreider seg selv fordi han ikke forstod at noe var galt. Situasjonen ser ut til å ta en positiv vending da familien får nyheten om at hun skal gifte seg. Julie har truffet den koselige Anker på internett for kort tid siden. Bryllupsforberedelsene gjennomføres på rekordtid, og alt går som en drøm - helt til Julie tar livet av seg på bryllupsnatten. Plaget av en stadig voksende følelse av at noe er galt, bestemmer Jacob seg for å oppsøke Julies enkemann. Anker har flyttet til den lille byen Mørke, og når Jacob kommer på besøk finner han til sin store overraskelse ut at enkemannen er i ferd med å gifte seg på nytt, også denne gangen med en invalid jente.

Jannik Johansen har skapt en stemningsfull psykologisk thriller. Det er hele tiden en understrøm i handlingen, som trekker oss ned under den banale overflaten, der menneskene er pene og hyggelige.

Regi

Jannik Johansen (f. 1965) har med MØRKE regissert sin andre spillefilm. Han har skrevet manuset i samarbeid med den tidligere Oscar-vinneren Anders Thomas Jensen. Johansens spillefilmdebut, REMBRANDT (2003), var en stor kassasuksess i hjemlandet. På nittitallet skrev og regisserte han en rekke kortfilmer, blant annet EN STILLE DØD, som ble belønnet av det statlige kunstfondet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}