BIFF 2006

MOT SØR

2005 • 1t 48m • Frankrike / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vers le sud
Regi
Laurent Cantet
Realistisk om sexturisme, der middelaldrende kvinner reiser til Haiti for å finne unge, svarte menn

Charlotte Rampling spiller som vanlig en overbevisende rolle – denne gang som velstående sexturist i Laurent Cantets siste film. Den vakre og manipulerende Ellen er fast inventar på et idyllisk haitiansk strandsted. I utgangspunktet har hun et høyst avslappet forhold til sex og prostitusjon, men når hun og venninnene hennes begynner å bli følelsesmessig engasjert i de attraktive guttene, fører det til sjalusi, konflikter og kamp om oppmerksomheten i "flokken".

Guttene på sin side utgjør tilsynelatende en munter gjeng, men tristessen skinner gjennom. De føler seg tvunget ut i prostitusjon av fattigdommen i landet, og vil nødig at de yngre guttene de omgås skal følge i deres fotspor. De blir en form for pariaer, som avvises ved restauranter og blir jaget av politiet og bander. Normale forhold med lokale jenter er vanskelig. I et land preget av vold og korrupsjon er alle avhengige av å holde seg oppe gjennom de båndene man har. Bak skandalisering og krass fordømming, skildres såre og skjøre mellommenneskelige forhold.

Regi

Laurent Cantet har tidligere vært på norske kinoer med TIDEN ER UTE (2001), om en mann som lever en livsløgn. Den ble presentert på BIFF i 2002. Før det slo han gjennom den prisbelønte debutfilmen RESSOURCES HUMAINES (1999), som handlet om en mann i klemme mellom hard økonomisk politikk og familieliv. Den viste BIFF i 2000. Cantet har et vakkert realistisk filmspråk og tar som regel i bruk en del amatørskuespillere for å bidra til naturligheten.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}