BIFF 2012

Møte på Valmueåsen

2011 • 1t 32m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kokuriko-zaka kara
Språk
Japansk
Regi
Goro Miyazaki
Manus
Hayao Miyazaki, Keiko Niwa
Imellom fortid og fremtid.

Umi er en skolepike i Tokyo anno 1963. Hun begynner i skoleavisen, og får raskt øye for skolekameraten Shun. Da skolens klubbhus trues med riving, går de sammen om å redde det verneverdige bygget. Filmens regissør er ingen andre enn sønn av animasjonsvirtuos Hayao Miyazaki, som selv har bidratt med manus til filmen – et manus som er veldig ulikt det vi er vant med fra Japans eminente animasjonsstudio, Studio Ghibli. Vi forbinder gjerne denne kvalitetsfilmfabrikken med skildringer av vakre fantasiverdener, mens fortellingen om Umi og Shun er en langt mer jordnær fortelling om to unge mennesker i spenn mellom fortid og fremtid.

At filmen er vakkert animert er ikke mindre enn man kan forvente, avsender tatt i betraktning. Det som er så forfriskende i denne filmen er måten disse elegante linjene forvaltes for å skildre et Tokyo på 1960-tallet. Med dette som bakteppe fremstår denne kjærlighetsfortellingen som mer oppriktig og treffende.

Regi

Filmregissør GORO MIAZAKI er sønn av mesteranimatør HAYAO MIAZAKI, som best kan betegnes som Japans svar på WALT DISNEY. TALES FROM EARTHSEA (2006) var GORO MIYAZAKIs debutfilm både som regissør og manusforfatter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}