BIFF 2010

Mother Teresa of Cats

2010 • 1t 35m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Matka Teresa od Kotów
Regi
Pawel Sala
Mord, okkultisme, krig – og katter

Politiet arresterer to brødre på et motell i provinsen. Hva var årsakene til at to gutter av god familie myrdet sin egen mor? Opprullingen av denne mordsaken fortelles på fascinerende vis via flashbacks fra helt tilbake til dagen guttenes far kommer hjem fra krigen i Irak. Han har tydeligvis møtt veggen og lider av et kraftig posttraumatisk syndrom. Han er gift med en kvinne som elsker sine barn og er omsorgsfull mot alle, inkludert de mange hjemløse kattene som befolker huset.

Filmens egentlige hovedperson er den 20 år gamle sønnen Artur. Han er opphengt i det okkulte og paranormale og er overbevist om at han innehar psykiske evner. Dette er begynnelsen på en personlighetsforandring som fjerner alle hemninger hos den unge mannen, og som skal vise seg å få fatale konsekvenser. Men på tross av dvelingen ved det okkulte, handler filmen dypest sett om krigens konsekvenser for soldatene som må gjennomleve den – og så leve med den.

Regi

Pawel Sala fra Polen har bakgrunn fra kulturstudier, radio og tv-regi. Han har laget flere dokumentarer med en kulturell og sosiologisk vri, blant annet SUPERNUMERARIES om statister i Roman Polanski’s THE PIANIST. MOTHER TERESA OF CATS er hans spillefilmdebut både som regissør og manusforfatter, som fantasifullt rekonstruerer et brutalt lovbrudd.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}