BIFF 2015

Mountains May Depart

2015 • 2t 11m • Frankrike / Japan / Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mountains May Depart
Språk
Mandarin/Kantonesisk
Undertekster
engelsk
Regi
Jia Zhang-Ke
Manus
Jia Zhang-Ke
Foto
Yu Lik-Wai
Produsent
Shôzô Ichiyama
Jia Zhangke er tilbake med nok et innsiktsfullt portrett av det moderne Kina

Tao slites mellom to menn. Både den jordnære gruvearbeideren Liang og turbokapitalisten Jingsheng ønsker å gifte seg med henne, og til slutt blir det sistnevnte som trekker det lengste strået. Sammen får Tao og Jingsheng en sønn som barnefaren insisterer på å døpe Dollar, og som publikum følger vi Dollar både som barn og når han som voksen utgjør en del av den kinesiske diasporaen.

MOUNTAINS MAY DEPART følger opp Jia Zhangkes kritikerroste A TOUCH OF SIN fra 2013, og også denne gangen vender regissøren blikket mot de sosiale og psykologiske konsekvensene av landets økonomiske vekst. Filmen åpner med Pet Shop Boys' «Go West», og impulsen om å bevege seg i retning av vestlig tankegods, er et av hovedtemaene i fortellingen som spiller ut Kinas indre ideologiske konflikter som et trekantdrama i tre akter. Kina er et mysterium for mange i Vesten, og selv om Zhangke er av den oppfatning at det moderne Kina også er et mysterium for seg selv, byr hans skarpe og uforutsigbare dramaer på viktige innsikter om den frenetisk ekspanderende supermakten.

Regi

Jia  Zhangke (Kina, 1970) Filmer i utvalg: VENICE 70: FUTURE RELOADED (2013), A TOUCH OF SIN (2013), I WISH I KNEW (2010), 24 CITY (2008), STILL LIFE (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}