BIFF 2009

Mr. Nobody

2t 21m

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mr Nobody
Språk
engelsk
Regi
Jaco Van Dormael
Så lenge du ikke velger blir alt mulig

Jaco van Dormael fikk sitt gjennombrudd tidlig på nittitallet med to spektakulære suksesser (TOTO LE HÉROS (1991) og LE HUITIÉME JOUR (1996)) for så å ta en tretten år lang pause fra film. Med MR. NOBODY (2009) gjør han et fantastisk comeback.

Filmens protagonist, Nemo, er den eldste gjenlevende dødelige i et samfunn hvor døden er overvunnet takket være avansert stamcelleteknologi. På sitt dødsleie ser han tilbake på livet, eller snarere på de tre ulike livene han kunne ha levd, med tre ulike kvinner, kanskje på flere enn én planet. Han minnes et normalt liv som ektemann og far, og hendelser fra sin barn- og ungdom. Handlingene hans har vært styrt av et eksistensielt mantra: så lenge du ikke velger blir alt mulig. Med stødig hånd blander regissør van Dormael science fiction med tilbakeblikk og naturalisme og lager et forunderlig og kaleidoskopisk portrett av Nemo. Filmen var nominert til Gulløven og vant to andre priser i Venezia i år.

Regi

Jaco van Dormael er født i Ixelles i Belgia. Han arbeidet som sirksuklovn og regissør for barneteater før han studerte cinematografi ved École Nationale Supérieure Louis-Lumière i Paris og regi ved L'Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des Techniques de Diffusion (INSAS) i Brussel. Hans første spillefilm, TOTO LE HÉROS, vant Prix de la Jeunesse og Caméra d’Or i Cannes i 1991. Etter dette lagde han LE HUITIÈME JOUR og et bidrag til LUMIÈRE ET COMPAGNIE (1995), en hyllestfilm hvor førti internasjonale regissører ble bedt om å lage kortfilmer med Lumièrebrødrenes originale filmteknikk.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}