Shakespeares stykke «Stor ståhei for ingenting» handler om d..." /> Shakespeares stykke «Stor ståhei for ingenting» handler om d..."/> Shakespeares stykke «Stor ståhei for ingenting» handler om d...">
BIFF 2013

Much Ado About Nothing

2012 • 1t 49m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Much Ado About Nothing
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Joss Whedon
Manus
Joss Whedon, basert på et skuespill av William Shakespeare
Foto
Jay Hunter
Produsent
Kai Cole
Stor ståhei for Joss Whedon

Som skaper av tv-serien «Buffy, vampyrenes skrekk» ble Joss Whedon kjent for sin munnrappe og særegne dialog, og i dag har denne fortettede og nærmest unaturlig selvbevisste måten å snakke på blitt den amerikanske tv-bransjens standardmodus. Dermed er det på mange måter innlysende at Whedon nå tar steget videre og gir seg i kast med mannen som for fire hundre år siden la grunnlaget for denne type dialog - William Shakespeare.

Shakespeares stykke «Stor ståhei for ingenting» handler om de to parene Beatrice og Benedikt og Hero og Claudio som finner sammen på det føydale Sicilia på tampen av 1500-tallet. Komedien er berømt for sin vittige dialog, og selv om Whedons film flytter handlingen til nåtidens California, har han beholdt den opprinnelige teksten nærmest uendret. Resultatet er en smart og vakkert fotografert romantisk komedie, som både underholder og imponerer med sine gnistrende velskrevne og velspilte replikkvekslinger som på ypperlig vis illustrerer Shakespeares tidløshet.

Regi

JOSS WHEDON (født 1964) er kanskje mest kjent som regissøren av TV-serien «Buffy, vampyrenes skrekk», men har i senere tid også gjort seg bemerket med seriene «Angel» og «Firefly». Han er i tillegg tekstforfatter, produsent og tegneserieskaper.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}