BIFF 2018

Mug (Ansiktet)

2018 • 1t 31m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mug
Språk
polsk
Undertekster
engelsk
Regi
Malgorzata Szumowska
Heavyrocker i kjempe-Jesus-ulykke

I hjembyen er Jacek kjent som en rebell og en outsider, og når han og hans vakre kjæreste entrer dansegulvet skygger alle andre banen. Jacek liker heavy metal, hunden sin og jobben som byggearbeider, men når han blir offer for en stygg arbeidsulykke på en byggeplass ved grensen mot Tyskland, hvor polske katolikker er i ferd med å konstruere verdens største Jesus-statue, endrer livet hans seg fullstendig. Og ikke til det bedre.

Med sin sjuende spillefilm har Malgorzata Szumowska laget et varmt og vondt drama om hvordan vår oppfatning av andre mennesker dikteres av ytre snarere enn indre kvaliteter. Men filmen er også en fabel om dagens polske samfunn, hvor sosiale og økonomiske kriser ofte håndteres ved ganske enkelt å tapetsere over dem – med den høyst reelle Jesus-statuen som et spektakulært eksempel på distraherende imagebygging. Med sin blanding av følsomt drama, subtil satire og bisarr humor er MUG en film det er vanskelig å kategorisere, men samtidig er det nettopp dette som gjør den til en unik filmopplevelse.

Regi

Malgorzata Szumowska (Polen, 1973) Filmer i utvalg: BODY (BIFF 2015), IN THE NAME OF (2013), UNDER OVERFLATA (ELLES, 2011), 33 SCENES FROM LIFE (2008), ONO (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}