BIFF 2001

Mulholland Drive

2t 26m

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mulholland Drive
Språk
engelsk
Regi
David Lynch

Mulholland Drive skulle egentlig bli en tv-serie. I stedet endte den opp som en av de aller beste filmene til David Lynch.

David Lynch vant pris for Beste regi for MULHOLLAND DRIVE i Cannes i år. Lynchs film er en komplisert historie å gjenfortelle, ikke minst fordi drøm og virkelighet så ofte går over i hverandre, men også fordi Naomi Watts og Laura Elena Harring spiller to roller hver, som henholdsvis Betty og Diane, Rita og Camilla. Den innledende historien om Rita, som mirakuløst unnslipper en bilulykke, er egentlig en drøm Camilla har, om vi har forstått Lynch korrekt. Alle de løse trådene gjør oss sterkt forvirret og vi lurer til det siste på om Lynch makter å få alle brikker på plass i sluttminuttene. Dette er Lynch slik vi kjenner ham fra tiden etter midten av 80-tallet, representert med filmene BLUE VELVET, WILD AT HEART, TWIN PEAKS og LOST HIGHWAY.

Regi

David Lynch (1946) er født i Montana, men flyttet fra stat til stat i oppveksten ettersom hans far var forsker. Debuten var filmen han hadde arbeidet frem siden tidlige 70-tall: ERASERHEAD (1977), et produkt av hans tid på kunstskole i Philadelphia og at han som 21-åring fikk datteren Jennifer Chambers Lynch. I 1980 fulgte så ELEFANTMANNEN, som gjorde forventningene skyhøye til hans neste film DUNE (1984), som ble en kommersiell fiasko. BLUE VELVET (1986) rettet opp mye av nedturen og WILD AT HEART (1990) vant Gullpalmen i Cannes. Siden fulte TWIN PEAKS - både TV-serien og spillefilmen, samt INDUSTRIAL SYMPHONY og LOST HIGHWAY (1997).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}