BIFF 2018

mulm

2018 • 0t 30m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
mulm
Regi
Tommy Næss
Manus
Tommy Næss
Produsent
Solgunn Slåtto
Línt + Tommy Næss: mulm - en musikalsk søken etter menneskets kjerne

Hvem er du når ingen ser deg?

I den naturlige verden finnes en stillhet vi som mennesker har fjernet oss fra ved å endre, bygge og omskape. Den er der, men vi ser den ikke, føler den ikke.

«mulm» er en audiovisuell reise i våre naturlige omgivelser, hvor vi følger en skikkelse som beveger seg gjennom ulike miljøer, drevet av uro eller fremmedfølelse. Hva beveger den seg fra, hva søker den?

Musikkfilmen, som vises med live band foran lerretet, tar for seg tema som isolasjon og fremmedfølelse, både i den naturlige verden og den urbaniserte menneskeskapte verden. Dagens samfunn synes å kreve mere og mere tilpasningsdyktige borgere, og både arbeidsplasser og arbeidssøkere skilter med å være fleksible og omstillingsdyktige. Hva er vår plass i naturen? Hva er menneskets kjerne, fjernet fra ytre krav?

«mulm» er et audiovisuelt eksperiment som utfordrer grensene mellom film og musikk, der musikerne har like stor påvirkning på det filmen som det filmskaperen har over musikken. Live forsøker oppsettingen å gi begge uttrykksformer samme uttrykksstyrke. Er en likestilling mellom film og musikk overhodet mulig?

Den bergensbaserte filmskaperen Tommy Næss er utdannet ved Parsons School of Design i New York, og fattet interesse for kortfilmformatet etter å ha laget musikkvideo for artister som 9 Grader Nord og Audrey Horne. Hans kortfilmer «Bror», «Svømmetimen» og «Noora» har alle fått internasjonal oppmerksomhet, og blant annet blitt vist på Palm Springs International Film Festival.

Bandet Línt er også fra Bergen, men har fått solid fotfeste langt utover de syv fjell. Som barn av samtidens post-rock er inspirasjonen fra storheter som Mogwai, Godspeed You! Black Emperor og Sigur Rós tydelig, med ambiente og drømmende gitarkomposisjoner, mektige lydlandskap, og flytende falsett. Impulser fra sjangere som hip hop og elektronika listet seg dog hurtig inn i lydbildet og sørget for et mer eklektisk og lekende uttrykk i den elektroniske retning. Línt er kjent for å fremkalle gåsehud blant publikum, som de fanger i nærmest hypnotiserende stemninger, på sine konserter.

Manus og regi: Tommy Næss
Musikk: Línt
Co-produsent: Solgunn Slåtto
Lengde: 30 min
Sjanger: musikkfilm

Verket blir vist på Røkeriet på USF Verftet fredag 28. september, og er støttet av Bergen Kommune, Vestnorsk Filmsenter og Fond for Lyd og Bilde.

Regi

Regissør Tommy Næss (t.h.) og bandet Línt (t.v.)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}