I MUNDIAL: THE HIGHEST STAKES viser regissør Michal Bielawsk..." /> I MUNDIAL: THE HIGHEST STAKES viser regissør Michal Bielawsk..."/> I MUNDIAL: THE HIGHEST STAKES viser regissør Michal Bielawsk...">
BIFF 2013

Mundial: The Highest Stakes

2013 • 1t 30m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mundial: Gra O Wszystko
Språk
Polsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Michal Bielawski
Manus
Michal Bielawski
Produsent
Michal Bielawski, Lukasz Borzecki, Michal Chacinski
Når fotball er mer enn bare fotball

I 1982 var forholdene i det kommunistiske Polen grimme. Året før hadde myndighetene erklært unntakstilstand i et forsøk på å knekke den politiske opposisjonen. Militæret hadde utstedt portforbud, soldater patruljerte gatene, og opposisjonelle ble anholdt og i enkelte tilfeller ganske enkelt tatt livet av. Som et resultat av dette var stemningen i befolkningen naturlig nok dyster, og som om ikke unntakstilstanden var ille nok, var dessuten faren for en sovjetisk invasjon overhengende. Midt oppi all denne elendigheten hadde imidlertid det polske folket én kilde til håp og optimisme - nemlig herrelandslaget i fotball som under verdensmesterskapet i Spania spilte hinsides alle forventninger.

I MUNDIAL: THE HIGHEST STAKES viser regissør Michal Bielawski hvordan landslaget og dets fremgang preget et folk som ble terrorisert av sine egne myndigheter. Resultatet er en fascinerende og rørende skildring av idrettens evne til å samle og inspirere et kuet folk, og agere som metafor for den politiske og ideologiske kampen.

Regi

MICHAL BIELAWSKI er en polsk regissør, produsent og manusforfatter. MUNDIAL: THE HIGHEST STAKES er hans første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}