BIFF 2007

My Kid Could Paint That

2007 • 1t 22m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
My Kid Could Paint That
Regi
Amir Bar-Lev
4 år gamle Marla elsker å male abstrakt og spektakulært. Hennes malerier selges for store beløp

"Hva er det som definerer forskjellen på et kunstverk og noe som ikke er et kunstverk når disse ikke innehar noen vesentlige perseptuelle forskjeller?" spør den amerikanske filosofen Arthur C. Danto i et av sine mange essays om "kunstens avslutning". Det begynner med den abstrakte ekspresjonismen, hevder filosofen. Prinsippet om et spesielt "ekspressivt vokabular" som skal gjøre oss i stand til å hensette oss i kunstnerens sinnstilstand, muliggjør et radikalt og usammenhengende syn på kunsthistorien. Historien om fire år gamle Marla Olmstead fra New York setter saken på spissen.

Marla elsker å male. Stort, spektakulært og abstrakt, i alle regnbuens farger. Ved en tilfeldighet blir noen av bildene hengt opp som utsmykning på den lokale kafeen. Etter kort tid er hun på "60 Minutes" da hennes malerier blir kjøpt for store beløp.

MY KID COULD PAINT THAT er blitt en overraskende og tankevekkende film som setter kritisk søkelys ikke bare på dagens kunstverden, men som også får oss til å reflektere rundt aktuelle emner som medieetikk, "priming" og "timing". Hvem former det grunnlaget vi til enhver tid vurderer kunst ut i fra?
 

- Øystein Hauge, Kunsthøyskolen i Bergen

Regi

Amir Bar-Lev arbeider både som produsent, regissør og klipper. Han har regissert filmene KID PROTOCOL (02) og FIGHTER (02).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}