BIFF 2010

My Perestroika

2010 • 1t 28m • USA / Storbritannia / Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
My Perestroika
Regi
Robin Hessman
Fem fortellinger fra det postsovjetiske Russland

Det har vært turbulente tider i Russland de siste tretti årene. MY PERESTROIKA følger fem russere som opplevde en beskyttet barndom i Sovjetunionen, og senere har gjennomlevd både kommunismens fall og det post-sovjetiske Russland. Borya, Lyuba, Andrei, Olga og Ruslan deler sine historier, og sammen danner dette en kompleks og motsetningsfull fortelling om den siste generasjonen som vokste opp bak jernteppet. Ved første øyekast virker alt i dagens Russland forskjellig fra det sovjetiske samfunnet. Men har alle omveltningene, når alt kommer til alt, bare ført til endringer på overflaten?

Filmen benytter seg verken av historikere, ekspertvitner eller noen allvitende forteller som forklarer hvordan vi skal fortolke det vi ser og hører. Det eneste vi får er disse fem hovedpersonenes historier, blandet med arkivopptak fra 70- og 80-tallets Sovjetunionen, samt den kommunistiske propagandafilmen som var en selvsagt del av det sovjetiske dagliglivet.

Regi

Robin Hessman er utdannet fra Brown University med grader i russisk og film. I tillegg har hun regiutdannelse fra det Statlige Russiske Instituttet for Film i Moskva. Sammen med medregissør James Longley mottok hun i 1994 en Oscar for eksamensfilmen PORTRAIT OF BOY WITH DOG. I løpet av sine åtte år i Russland jobbet Hessman med den russisk-språklige versjonen av "Sesame Street" for russisk fjernsyn. I USA har hun produsert dokumentaren TUPPERWARE!, som mottok Peabodyprisen i 2005, og en PBS-dokumentar om Julia Child, JULIA! AMERICA'S FAVORITE CHEF. Hun grunnla produksjonsselskapet Red Square Productions i 2004, og ble tildelt stillingen som Filmmaker in Residence ved PBS’ Bostonavdeling WGBH, for å utvikle MY PERESTROIKA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}