BIFF 2020

My Wonderful Wanda

2020 • 1t 50m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wanda, mein Wunder
Språk
tysk/polsk
Undertekster
engelsk
Regi
Bettina Oberli
Manus
Cooky Ziesche, Bettina Oberli
Foto
Judith Kaufmann
Produsent
Lukas Hobi, Reto Schaerli
Den beste sveitsiske dramakomedien du kommer til å se i år

Den tyske familien Wegmeister-Gloor er et levende bevis på at rikdom ikke gjør deg lykkelig, men den aldrende patriarken Josef, som er blitt lam etter et slag, har i det minste ett lyspunkt i tilværelsen: hjemmehjelpen Wanda. Wanda bistår familien med husarbeid, matlaging og ulike andre tjenester, og når en av disse andre tjenestene ender opp med å gjøre henne gravid med Josefs barn, er det duket for både familieforviklinger og kulturkrasj. Arbeidsinnvandreren Wanda bruker inntekten sin til å brødfø sin fattige familie hjemme i Polen, og når familiemedlemmene ankommer Wegmeister-Gloor-klanens residens i Sveits, kolliderer to vidt forskjellige verdener.

Premisset for MY WONDERFUL WANDA kan vanskelig kalles nyskapende, men i møtet mellom fattig og rik, Øst- og Vest-Europa, komedie og drama, finner regissør Bettina Oberli en delikat balanse mellom humor og menneskelig innsikt som er langt mer enn summen av sine bestanddeler. Dette er en morsom og underholdende film med mye på hjertet, signert en av Sveits’ fremste filmskapere.

Regi

Bettina Oberli (Sveits) Filmer i utvalg: LE VENT TOURNE (2018), LOVELY LOUISE (2013), TANNÖD (2009), DIE HERBSTZEITLOSEN (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}