BIFF 2016

Mysteriet i Slack Bay (Ma Loute)

2016 • 2t 02m • Frankrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ma Loute
Språk
engelsk/fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Bruno Dumont
Manus
Bruno Dumont
Spis de rike

MYSTERIET I SLACK BAY (MA LOUTE) utspiller seg i og rundt et lite fransk tettsted ved den engelske kanal. Året er 1910, og området er åsted for en rekke mystiske forsvinninger som etterforskes av politietterforskerne Machin og Malfoy, en udugelig duo av klassisk støpning. I begivenhetenes sentrum finner vi to familier – den velstående Van Peteghem-klanen som bor i en overdådig villa med utsikt over stranden og havet, og Brufort-slekten, som ikke bare er fattige, men også kannibaler.

Etter å ha skapt seg et navn med strenge dramaer som L’HUMANITÉ, TWENTYNINE PALMS og FLANDRES var det få som hadde tippet at Bruno Dumont noensinne ville lage en komedie, men med MA LOUTE viderefører og rendyrker franskmannen de komiske elementene fra den kritikerroste tv-serien P’TIT QUINQUIN. Resultatet er en film som best kan sjangerdefineres som arthouseslapstick, og hvor skuespillere som Juliette Binoche, Fabrice Luchini og Valeria Bruni Tedeschi får slå seg løs med store, teatralske fakter. Skal du bare se én satirisk fransk kannibalkomedie i år, er MA LOUTE det åpenbare valget. Den er herlig!

Regi

Bruno Dumont (Frankrike, 1958) Filmer i utvalg: CAMILLE CLAUDEL 1915 (2013), OUTSIDE SATAN (2011), HADEWIJCH (2009), FLANDERS (2006), HUMANITY (1999)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}